Primul Nexus 7 a schimbat practic percepția userilor asupra tabletelor ieftine cu Android fiind capabil să ofere un ecran foarte bun, hardware potent și ultima variantă de Android și un preț de aproximativ 1100 de lei la lansare. Timpul însă a trecut iar Google a studiat atent competiția și împreună cu producătorul tabletei, Asus, au venit cu un nou model Nexus 7, varianta 2013 care chiar dacă are specificații de top care le veți vedea mai jos vine și cu un preț imbatabil.
Deși nu am putea numi primul Nexus 7 urât, spatele cauciucat și rama luciosă făceau să pară pentru unii o jucărie. Nu același lucru s-ar putea spune și despre Nexus 7 2013 care a intrat la apă, fiind mai subțire, având o grosime de numai 8.7 mm. De asemenea a pierdut și în greutate cântărind acum numai 290 de grame( față de 340 de grame). Aceste cifre în combinație cu micșorarea ramei ecranului îi oferă un design mai business și mai plăcut ochiului.
Design
Partea de sus și jos a ramei ecranului au rămas la fel de groase și astfel tableta poate fi ținută în mod landscape fără a fi posibilă atingerea ecranului sau o butoanelor funcționale. În acest mod, cititul cărților și delectarea cu jocurile 3D vor fi o plăcere pe noua tabletă. Butonale de tip touch din partea de jos dispar atunci când vizionăm un film sau un clip pe Youtube, astfel toată suprafața ecranului va fi folosită oferind o experientă vizuală foarte bună.
Ecranul
Ecranul este fără dar și poate piesa de rezistență a noului Nexus 7 2013. Are 7 inch iar formatul este de tip 16:10 fiind de tip IPS. Acuratețea culorilor este foarte bună, reușind să bată ecranul lui iPad Mini în testele sintetice din laborator. Cu o rezoluție de 1920 X 1080 pixeli( full HD) este tableta cu cel mai bun display în formatul 7 inch la momentul actual. Textul arată minunat iar filmele în format 1080p sunt reproduse 1:1 perfect.
De asemenea avem parte acum și de niște difuzoare decente, pentru a ține companie ecranului excelent. Difuzoarele sunt stereo și sunt poziționate în partea dreptă a tabletei când este folosită în mod landscape. Puterea oferită de difuzoare este suficientă și astfel pentru vizualirea clipurilor sau a filmelor nu va fi mereu necesară folosirea căștilor.
Deși materialul soft touch cauciucat reaparare și pe acest model acum îi lipsesc micile găurele prezente pe prima variantă de Nexus 7. Chiar și așa tableta are un grip foarte bun în mână în comparație cu alte tablete care au spatele din plastic simplu sau lucios. Butoanele de power și de volum sunt ușor ascunse( gen iPad) și astfel va necesita puțină obișnuință dacă aveți momentan modelul vechi de Nexus 7. În afară de mufa de 3.5 mm pentru căști situată în partea de sus și portul micro USB(în partea de jos), nu găsim alte conexiuni fizice la noul Nexus 7.
Conectivitate
Conexiunile fără fir sunt din abundență : Bluetooth 4.0, NFC, wireless display, wi-fi dual band 802.11n și încărcare wireless de tip Qi. Încărcarea wireless este foarte binevenită mai ales că bateria este ceva mai mică decât la primul Nexus 7, însă teoretic bateria în folosința normală ar puteaș ține ceva mai mult decât la modelul anterior datorită componentelor mai eficiente și a faptului că în stand by va folosi mai puțin curent.
Specificații
Noul Nexus 7 este motorizat de un procesor quad-core Snapdragon S4 tactat la 1.5 Ghz. Procesorul este ajutat de 2 Gb de RAM cu ajutorul cărora a reușit un scor de 1131.7 în SunSpider Javascript și un scor de 2689 în Geekbench care pune noul Nexus 7 (2013) alături de cele mai rapide telefoane ale momentului. În folosirea normală interfața Android este foarte fluentă fără absolut nici o urma de lag.
GPU-ul cu care este dotat noul Nexus 7 este un Adreno 320 care face față cu brio jocurilor 3D actuale. Jocuri precum Real Racind 3 rulează foarte fluent fără nici o urmă de lag. Nu vom mai avea parte de efectele specifice seriei nVidia Tegra dar vom putea rula orice joc actual și cele care vor apărea în viitorul apropiat la calitate maximă și fără lag. Noul Nexus 7 este primul device care vine cu nouă versiune de Android 4.3.
Camera foto
Aceasta oferă o îmbunătățire majoră față de primul Nexus 7 și are acum 5 megapixeli. Nu are bliț dar are parte de touch to focus și o interfață ușor simplificată. O altă funcție este photosphere(prezentă în premiera pe Nexus 4), funcție cu ajutorul căreia putem face poze panoramice la 360 de grade. De asemenea camera poate filma clipuri la rezoluție 1080p și modul time lapse este prezent în funcțiile camerei.
Camera este situată în colțul din drepta astfel uneori poziționarea va fi ușor incomodă la început. Pozele de prim plan au detalii foarte bune atunci când este lumină suficientă. Atunci când lumina nu este suficientă, cameră are tendința de a supraexpune sursele de lumină și astfel pozele vor avea culori nenaturale și zgomot destul de pronunțat. În concluzie vă sfătuiesc să lasați tableta acasa dacă aveți de gând să o folosiți la poze în lumină slabă.
Concluzii
Google Nexus 7 (2013) costă ceva mai mult ca prima versiune pentru varianta de 16 Gb numai cu Wi-Fi dar creșterea prețului de performanțele mult îmbunătățite, design-ului mai subțire și display-u excelent. Astfel intră în competiție directă cu iPad Mini.
Momentan cel mai mic preț pe piața din Romania este de aproximativ 1199 de lei cu transport gratuit, VEZI DETALII.
The post Google Nexus 7 -2013 appeared first on Preț mic, păreri, review.